In ce moment am pus alimentatia copilului mai presus de alimentatia mea?



Doar o mamica aflata la inceput de "cariera" in mamicie poate intelege si poate rezona cu randurile de mai jos.

Inca inainte de a ramane insarcinate citim si ne informam despre alimentatie si sport in sarcina, despre ce ar trebui sa facem si ce sa nu facem in timpul sarcinii.Multe dintre noi incercam macar sa mancam cat mai sanatos, sa facem putina miscare, totul pentru ca mica noastra samanta sa creasca mare si puternica.

Deja viata noastra nu mai este la fel, corpul nostru trece prin "n" schimbari hormonale, de greutate si incepe sa se formeze bulgarele de zapada, sa pierdem incet incet controlul si sa lasam emotiile si oboseala sa preia fraiele. 

O data cu nasterea bebelusului pentru multe mamici prioritatile se schimba, bebele este pe primul loc, pe al 2 lea, pe al 3 lea si uita ca si ele au dreptul si obligatia de a se ingriji si de a se alimenta corespunzator. 

Alimentatia este un punct important, poate cel mai important la acest inceput de drum, avem nevoie sa ne luam nutrientii necesari pentru alaptare, pentru ingrijirea bebelusului, pentru a deveni mai puternice sa facem fata cu brio tuturor acestor noi provocari. Din pacate multe mamici se abandoneaza, si uita de ele, uita sa manance, sau aleg varianta de "rontait ceva", nimic cu aport de nutrienti, si astfel incep sa ia in greutate, sau nu reusesc sa revina la forma initiala. 

Mamico, uita-te in oglida si pune-te pe primul loc! Copilul tau are nevoie de tine puternica si SANATOASA! Doar asa iti vei putea dedica intregul timp puiului si tau si-i poti fi un exemplu in viata!

Alege sa mananci sanatos, sa faci miscare si sa te relaxezi din cand in cand cu o carte buna (fie ele si cateva pagini pe seara)!

Daca faci parte din categoria mamicilor care isi doresc sa slabeasca, sa ajunga la kilogramele in care intreg organismul este in armonie completeaza formularul "Ajuta-ma sa slabesc!" si cautam impreuna solutia potrivita pentru tine. 

Pe piata sunt multe diete si pastile de slabit, informeaza-te corect din surse sigure!

Pana data viitoare, aminteste-ti ca esti ceea ce mananci!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai frecvente greseli la inceput de antreprenoriat

Mamele singure au superputeri! Campanie de strangere de fonduri!

Ghid de nutritie si stil de viata sanatos