5 stalpi de baza pentru un stil de viata sanatos


 
foto:pexels.com

In contextul actual, cu lucrul de acasa multi au inceput deja sa se confrunte cu diferite probleme: de la dureri de spate (scaunul de bucatarie nu este la fel de ergonomic ca cel de la birou), depresie - lipsa socializarii cu colegii, pauza de cafea si pana la luarea in greutate.

Este important sa cautam in noi puterea de a ne organiza timpul, activitatile, alimentatia pentru a ne da un restart. 

Un stil de viata sanatos are la baza 5 stalpi foarte importanti.

  1. Miscare
  2. Alimentatie sanatoasa
  3. Odihna
  4. Meditatie
  5. Fapte bune

Miscarea face parte din viata noastra inca de la nastere, si chiar inainte. Ar trebui sa invatam de la bebelusii nostri care isi antreneaza muschii inca din burtica, cand ne fac sa simtim micile lovituri de picioruse si pumnisori. O miscare constanta, zilnica, macar jumatate de ora va face diferenta si ne va imbunatati starea de spirit

Alimentatia sanatoasa a devenit un subiect la moda, suntem asaltati de reclame la produse bio si magazine de desfacere. Dar oare cati dintre noi stim exact ce sa alegem sa punem in farfurie? Ce combinatii de alimente, cantitati si la ce ingrediente sa fim atenti cand citim o eticheta. Alimentele procesate sunt cele mai nocive, cancerigene, dar despre asta se vorbeste de multi ani si cu toate astea putini sunt cei care citesc cu atentie o eticheta inainte de a cumpara un produs. Fructele, legumele, cerealele, semintele, uleiurile procesate la rece n-ar trebui sa lipseasca din alimentatia familiei noastre.

Odihna este la fel de importanta ca cele de mai sus. Nu putem sa ne focusam pe ceea ce avem de facut daca nu ne odihnim corespunzator. Un somn linistit ne ajuta sa ne destresam, sa ne linistim, sa ne incarcam cu energie. Pentru un somn linistitor renunta la telefon si televizor inainte de somn, mai bine citeste o carte interesanta, care sa te ajute sa-ti calmezi gandurile si sa uiti de problemele de peste zi.

Meditatia este un cuvant cheie, putin folosit de noi toti. Meditatia este acel moment de interiorizare, de eu cu eu, in care totul dispare si mintea ne-o linistim. Pare cea mai grea parte dintr-un stil de viata sanatos, pentru ca mintea noastra este mereu nelinistita, mereu agitata, fabrica mii de ganduri, nu se opreste din generat idei. Meditatia este momentul nostru cheie, sa ne detasam, relaxam si sa o lasam sa se odihneasca.

Faptele bune iti umplu sufletul de bucurie, de energie pozitiva, de confirmarea ca poti aduce o schimbare in viata celui de langa tine. Faptele bune nu se pun pe social media, ele se fac de la inima la inima, fara sa astepti nimic in schimb.

Alege sa fii contentisimo! Alege sa ai un stil de viata sanatos!


Te asteptam cu drag in grupul nostru de facebook sa afli zilnic informatii utile despre nutritie. 


P.S. Daca faci parte din categoria celor care isi doresc sa scape de cateva kilograme in plus si sa beneficieze de o remodelare corporala, nu ezita sa completezi formularul "Ajuta-ma sa slabesc" pentru a putea discuta mai multe despre alimentatie si cum sa dai un restart metabolismului tau.

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai frecvente greseli la inceput de antreprenoriat

Mamele singure au superputeri! Campanie de strangere de fonduri!

Ghid de nutritie si stil de viata sanatos