Maroc - o destinatie cu multe necunoscute (part 4)


 

SAHARA - o experienta unica in viata

Cand spui Maroc te gandesti inevitabil la desert, la marea Sahara. O mare intindere de nisip auriu care te face sa tremuri de emotie. 

Excursia in desert este cea mai asteptata de turistii care viziteaza Maroc. In functie de anotimp, drumul pana la camile este lung si foarte...fierbinte. Noi am vizitat acest loc in luna iulie. Aerul conditionat din masina abia daca facea fata, iar afara erau 50 de grade, simteai cum arzi la propriu de fiecare daca cand ne opream la un popas. Oricat de multa apa ai bea parca nu este suficienta. Simti cum te topesti.

In functie de orasul din care pleci in excursie (de obicei Fez sau Marrakech) vei parcurge un itinerariu bine stabilit de agentia de turism, si vei avea o noapte de cazare pe parcurs, cu o cina in stil beduin, cu o mancare simpla, servita in linguri de lemn si din vase de lut.

Pentru a ajunge a corturile special amenajate in desert este nevoie de mers timp de 1h cu camila. Aceasta este partea cea mai asteptata si emotionanta din toata excursia. Camilele sunt atat de blande, de ascultatoare, de obisnuite cu turistii incat orice teama va trece relativ rapid.

Cu cat intri mai mult in desert cu atat emotiile cresc. Esti inconjurat de o mare de nisip, fara vegetatie, fara sa stii ce te astepta dupa duna din fata. Nisipul fin, soarele care apune in fata ta iti ofera o imagine de nedescris. Acolo timpul trece altfel, parca sta in loc, nimic nu seama cu viata ta obisnuita. 

Locurile de campare, corturile mari, mancarea gatita de beduini in mijlocul dunelor de nisip, muzica si spectacolul oferit de ei, amabilitatea si caldura pe care o transmit iti vor lasa niste amintiri de neuitat. Nu au grad de comparatie, si te fac sa te indragostesti iremediabil de lumea lor simpla, de dragostea lor pentru natura si nisip.

Intoarcerea la autocar/microbuz se face a doua zi, la rasarit. Culorile cerului si nisipului la apus si apoi la rasarit iti vor ramane intiparite in memorie toata viata. Orice disconfort de pe drum, caldura insuportabila, toate vor pali si-si vor pierde din greutate odata ce vei simti nisipul fin printre degete si vei respira linistea noptii din desert.

Sahara: un loc unic si plin de mister!

Va continua...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai frecvente greseli la inceput de antreprenoriat

Mamele singure au superputeri! Campanie de strangere de fonduri!

Ghid de nutritie si stil de viata sanatos