Maroc - o destinatie cu multe necunoscute (part 2)


FEZ - un oras al contrastelor. Sa te pierzi prin medina iti da emotii. Stradutele inguste care formeaza un labirint necartografiat de Google te fac sa te simti atat de mic, de strain, de neajutorat, dar dupa cateva ore de colindat si familiarizat ajungi sa te simti ca acasa. Ajungi sa-ti iei puncte de reper care sa te ajute sa-ti gasesti drumul inapoi spre Riad.
Sa te plimbi printre tarabele cu condimente, haine, obiecte de decor, lampi umar la umar cu magarii care le transporta marfa este amuzant si unicat. Nu vezi in multe locatii asa ceva. Este o experienta unica si interesanta. Ca orice comerciant fiecare incearca sa te atraga in magazinasul lui, sa-ti vanda la cel mai bun pret produsele lui "original morocco".  Acum este momentul sa pui in aplicare talentul de negociator. Aici e locul in care iti dezvolti partea de negociere, orice se negociaza, de la haine la uleiul de argan.

In medina intalnesti localnicii veritabili, imbracati in portul lor simplist, incercand sa-si vanda produsele turistilor curiosi si usor de convins. Tot aici intalnesti si ghizii locali, care te ametesc printre strazile labirint sa te duca la diferite cladiri istorice, ca la final sa-ti ceara taxa de ghidaj ca sa te aduca inapoi in locul de unde a inceput aventura. 

Este o lume fascinanta, cu oameni diferiti care traiesc atat de simplu si se multumesc cu atat de putin. Nu ai cum sa nu-ti doresti sa te pierzi in forfota medinei, sa mergi pe stradutele vechi de sute de ani, sa simti vibratia unui loc cu atata istorie. Si mai ales sa simti mirosul faimoaselor vopsitorii din Fez, unde la intrare este intampinat cu crengute de menta ca sa poti suporta mirosurile.

Va urma...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai frecvente greseli la inceput de antreprenoriat

Mamele singure au superputeri! Campanie de strangere de fonduri!

Ghid de nutritie si stil de viata sanatos