3 motive importante pentru care ne place sa calatorim


calatorii


Toti asteptam cu nerabdare concediul, vacanta, sa plecam de acasa, sa vizitam locuri noi, diferite de ceea ce vedem zilnic, sa cunoastem oameni noi, culturi diferite, sa luam o pauza de la jobul stresant si solicitant. Motivele care ne poarta pasii spre locuri necunoscute sunt multiple.

1. Ne plac provocarile

Calatoriile sunt pline de noi provocari, fie ca vorbim de simpla comanda intr-un restaurant cand nu vorbesti limba tarii respective, si pana la a gasi statia de autobuz intr-un oras aglomerat. La finalul zilei, dupa ce depasesti cu brio diferitele provocari te simti fericit, multumit de tine, te redescoperi si constientizezi ca poti iesi cu succes din zona de confort. Iti recapeti increderea in tine si realizezi cat esti de capabil. Depasind provocarile unui nou loc, unei culturi diferite, te incarci cu energie si forta pentru urmatoarea perioada, si iti da un sentiment de fericire.
provocari


2. Cunostinte noi

Calatoriile sunt un izvor de noi cunostinte. Acum ai posibilitatea sa inveti istorie, geografie, sociologie. Orice destinatie de vacanta are propria istorie, ghizii locali sunt mandri sa-ti prezinte detaliile cele mai interesante, care sa-ti ramana in minte, obiceiurile localnicilor. Sunt oameni care aleg sa calatoreasca pentru a invata o limba noua, sau pentru a testa o noua gastronomie, sau sa afle despre religia si partea de spiritualitate a unei tari diferite.
cunostinte noi


3. Evadare din cotidian
Un job stresant, o despartire urata, pierderea unei persoane dragi, o calatorie poate fi evadarea de care ai nevoie in momentul asta pentru a scapa de stres si nefericire,
Oamenii cauta sa evadeze din cotodian, sa faca lucruri pe care nu le poate face in mod normal acasa: sa se relaxeze pe o plaja pustie, sa admire o opera de arta la Louvre, sa sara cu parapanta, activitati ce-l vor deconecta de lumea reala, de zi cu zi, de probleme si griji. La revenirea acasa, la job, vom privi lucrurile cu alti ochi, mai odihniti, mai relaxati, incarcati cu energie pozitiva si forta sa ne indeplinim trageturile.
vacanta










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai frecvente greseli la inceput de antreprenoriat

Mamele singure au superputeri! Campanie de strangere de fonduri!

Ghid de nutritie si stil de viata sanatos