Caracteristici vs. Beneficii: Cum sa creezi continut care sa vanda

In vremuri de pandemie multi isi descopera talentul de a scrie diferite postari sau articole, pe “ n “ subiecte mai mult sau mai putin interesante, dar doar cativa ajung sa fie cititi, apreciati, iar content-ul lor sa faca conversii. Se naste astfel intrebarea: “Ce fac ei diferit? Ce trucuri foloseste un content creator ca sa vanda un produs sau serviciu greu vandabil?”.

 

Un influencer marketing isi cunoaste foarte bine publicul tinta, nevoile si dorintele acestuia si prin urmare subliniaza tocmai aceste emotii si necesitati. El poate sa creeze content sa vanda astfel castraveti gradinarului fara un efort prea mare.

 

Si tu poti fi un content creator daca tii cont de cateva reguli de baza: folosirea unor cuvinte cheie, unor cuvinte cu impact puternic in mentalul colectiv, scrii un continut simplu de citit de majoritatea publicului tau tinta si, cel mai important, daca vinzi un produs ii subliniezi potentialului client beneficiile pe care i le ofera produsul tau. Caracteristicile sunt importante, dar daca cititorul se pierde in detalii isi va pierde si interesul. In schimb, daca ai cateva cunostinte de ceea ce inseamna digital marketing, ii poti raspunde anticipat clientului la intrebarea “Bun…dar la ce imi foloseste mie caracteristica x sau y?” In momentul in care el va descoperi beneficiile produsului in raport cu caracteristicile acestuia va fi un client castigat si in subconstient se va naste dorinta de a avea acel produs. Digital marketing si un continut de calitate (content care sa vanda)  inseamna sa vii in intampinarea clientului si sa ii raspunzi la intrebarea “Cu ce ma ajuta produsul x?” inainte de a se intreba el.

 

In urmatoarele articole vom detalia si alte trucuri folosite de content creatori si vei putea sa-ti scrii singur propriile copy (articole, postari, prezentari etc).

Daca doresti sa afli si despre alte lucruri legate de digital marketing nu ezita sa ne contactezi, de asemenea daca crearea de articole nu este tocmai punctul tau forte aici suntem sa te ajutam.

 

Pana data viitoare, spor la creat continut de calitate!


P.S. daca vrei sa fii conectat cu noi te asteptam si pe:

FB https://www.facebook.com/Contentisimo-Romania

Instagram @contentisimo

Linkedin  @contentisimo


 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai frecvente greseli la inceput de antreprenoriat

Mamele singure au superputeri! Campanie de strangere de fonduri!

Ghid de nutritie si stil de viata sanatos