Cele mai frecvente greseli la inceput de antreprenoriat


o idee si multa sare




Mirajul ideii de a fi propriul sef este unul des intalnit in ultima perioada. Suntem satui de toanele si reprosurile sefilor si ne vine sa ne luam lumea in cap. Asa ca, parca de nicaieri, apare ideea unui mare business.

Intotdeauna am admirat oamenii curajosi, care isi doresc mai mult pentru ei, care nu se multumesc cu putinul obtinut pana in prezent si viseaza la ceva maret.

Multumita unor astfel de persoane azi avem acces la servicii si produse complexe, variate, care satisfac chiar si nevoile de care multi nici nu eram constienti. Noroc cu lectiile de marketing care ne invata cum sa-i facem pe potentialii cumparatori sa creada ca au mai multe nevoi decat cred.

Cu doi ani in urma am facut si noi parte din categoria antreprenorilor aflati la inceput de drum, care au mizat totul pe o singura carte. Care au dorit sa faca o schimbare si sa aduca plus valoare comunitatii in care locuiesc. 

Munca depusa a fost titanica, desi in momentul in care apare ideea si te apuci sa o creionezi totul pare relativ simplu. Dar pe masura ce avansezi descoperi noi si noi lucruri care trebuie facute pentru a putea demara business-ul.

Desi am lucrat 10 ani intr-o companie, si am avut de-a face cu " n" proiecte si tipologii de oameni, parca niciodata nu ajungi sa stii suficient cat sa nu ai parte de un eventual esec.

Greselile facute inca din stadiul de idee si pana la inchiderea business-ului au fost atat de diferite, atat mari, incat acum cand le privim retrospectiv ne intrebam cum de nu le-am putut anticipa. 

Pe masura ce intri in forfota pregatirilor, incepi sa te pierzi in detalii, sa dai prioritati diferite lucrurilor, sa nu mai anticipezi corect, sa te minti ca vei gasi imediat o solutie daca un lucru nu merge asa cum l-ai planuit. Dar realitatea este alta. In practica banii din cont se termina mai repede decat ti-ai fi imaginat vreodata. Si din pacate, veniturile, in prima etapa, nu sunt deloc comparabile cu cheltuielile.

Tocmai aceasta dorinta de a va impartasi si voua greselile facute de noi, greseli care au dus la falimentul business-ului in primele 6 luni, m-a impins in a scrie un ebook. Nu este un ghid de "bune practici" care sa te invete sa ai succes imediat, ci dimpotriva, este povestea noastra reala, din care afli cum au decurs lucrurile de la stadiul de idee, pana la implementare si, in final, inchidere. 

Am facut asta ca sa nu trebuiasca sa faci si tu aceleasi greseli. Poate daca vei invata din greselile noastre, si le vei evita, afacerea ta va avea un altfel de dezvoltare si vei putea obtine profitul scontat. 

In viata nu este totul doar succes, dimpotriva, cateodata este nevoie sa cazi ca sa inveti sa te ridici si sa fii mai puternic, si mai indraznet.

Succes iti doresc, si invata din greselile altora pentru a-ti da ocazia sa le faci pe ale tale!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Mamele singure au superputeri! Campanie de strangere de fonduri!

Ghid de nutritie si stil de viata sanatos